NIEUWS archief 2005

14-12-2005

VPRO-radio: De Avonden

Gerry van der Linden las het verhaal 'Agfa Clack' voor in het VPRO-radio programma 'Music Hall', onderdeel van De Avonden. U kunt het alsnog beluisteren op de VPRO website.
01-11-2005

Boerenbloed

Samen met dat van de de fotografen Dani Smulders en Petra Stavast maakt het werk van Gerry van der Linden deel uit van het boek 'Boerenbloed'; foto's, teksten en gedichten over het boerenbedrijf dat 26 oktober j.l. werd gepresenteerd in het gemeentehuis van Dongen. Voor meer info zie de website: www.boerenbloed.danismulders.com
21-09-2005

VPRO-radio: De avonden

'Music-Hall' met teksten van Jan Mulder, Gerry van der Linden, Vrouwkje Tuinman en P.F.Thomése, muziek van de Nederlandse band Mama Loo, Roel Burgler over zijn fotoboek ‘Een Boog Tussen Twee Werelden’ en ‘Muziekparels uit de Caraïben’ over Cuba in de jaren dertig.
Op de VPRO website kunt u het programma beluisteren.
11-08-2005

De Kabeljauw

Afgelopen zomer nam Gerry van der Linden als lid van Het Kabeljauwgenootschap deel aan een tentoonstelling over de Kabeljauw in de Vishal in Haarlem met een installatie van visschubmateriaal (kunststof). Een Kabeljauw-tableau in de vorm van een open drooggelegd aquarium waarin een plastic kabeljauw(tje) aan een vishaak dat beweegt met het verplaatsen van lucht, bijv. als er iemand passeert.
05-08-2005

Dichters in de Prinsentuin

28 juli j.l. las Gerry haar gedichten voor in De Prinsentuin in Groningen met o.a. Jean-Pierre Rawie, Tsead Bruinja en Ruben van Gogh. In de bloemlezing Dichters in de Prinsentuin 2005 staat een nieuw gedicht van haar hand.
07-06-2005

Lezing in Istanbul

Van 2 t/m 6 juni j.l. was Gerry van der Linden met J. Bernlef in Istanbul vanwege een literaire uitwisseling en de presentatie van Bernlefs roman 'Hersenschimmen' in het Turks.
Ze las haar gedichten voor aan het Nederlandse Consulaat en hield een lezing over hedendaagse Nederlandse dichters in het Nazim Hikmet Cultuur-huis. Filmmaker Peter Schmitz maakte een documentaire over deze reis, c.q. literaire uitwisseling.
15-04-2005

PEN poeziedag 2005

24 april j.l. organiseerde Gerry de vijfde PEN poeziedag in de Centrale Bibliotheek van Breda. Een ontmoeting tussen Marokkaanse en Nederlandse poezie met optredens van:
Mohamed Tetouanni, Jack van Hoek, Nisrine Mbarki, Jasper Mikkers, Mustafa Stitou, Yvonne Ne, Hester Knibbe, Jana Beranova, Mohammed Benzakour en Olaf Douwes Dekker. Marokkaanse zang van Fathia Bazi, verse muntthee en Hollandse stroopwafels.
10-02-2005

VPRO-radio: De Avonden

Gerry van der Linden was dit jaar al enkele malen te gast in het radioprogramma 'De Avonden' van de VPRO.

U kunt hier fragmenten beluisteren.

(Om het programma te kunnen beluisteren moet de "RealPlayer" op uw computer geïnstalleerd zijn. Deze kunt u hier downloaden).