beeldend

Installaties 2016 - expositie Évora, Portugal

Hearts
Hearts

A real brush off
A real brush off

Cinderella's shoe
Cinderella's shoe

Jewel without a cause
Jewel without a cause

Royal tea
Royal tea

The maid is getting frivolous
The maid is getting frivolous

installatie 'Queeste'
installatie 'Queeste'

In 2011 werkte Gerry mee aan de tentoonstelling De Dada Surrealisten Show in Amsterdam met beeldend kunstenaars, Dirk Polak, Frans Klerkx, Albert Mandje, Sandra Derks e.a. Deze installatie toont een drietal ingelijste (zeer verkleinde) gedichten met de titel 'Queeste', dat alleen te lezen is met de versterkte leesbril, die er ligt. Onderop de installatie ligt een opengeslagen exemplaar van het boekje Topor Souvenir (Roland Topor), waarvan alle tekst is geschrapt. Een exclusieve uitgave uit 1974 en een collector's item.

 

Je zou kunnen zeggen dat de installatie een zoektocht uitbeeldt naar de waarheid door middel van een werktuig van censuur. Nu heb ik 't toch weer uitgelegd, terwijl dat niet de bedoeling is..

Samenwerking Gedichten & Beeldende kunst

Gerry werkt als dichter regelmatig met beeldend kunstenaars.
Een voorbeeld daarvan ziet u hier. Deze ansichtkaart is ook verkrijgbaar als poster en is gemaakt door de Stichting PLINT. Het beeld is van Michiel Schierbeek. 

Hortusproject


Enkele gedichten van Gerry van der Linden in combinatie met werk van beeldend kunstenaar Merina Beekman waren te zien in de vitrines in de Hortustunnel te Amsterdam als deel van de tentoonstelling 'De Verbinding'. Een opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en stadsdeelraad centrum Amsterdam. Overzichtstentoonstelling van dit werk en dat van o.a. Kamagurka, Joost Zwagerman, Elma van Haaren, Michael Tedja, Frank Starik in Galerie Peninsula in Eindhoven.

Kabeljauw

Als lid van het Kabeljauwgenootschap deed Gerry mee met vijfentwintig andere genoten (kunstenaars) aan een tentoonstelling over De Kabeljauw (de invloed van de mens op het water, de zee en zijn bewoners) in De Vishal aan de Grote Markt in Haarlem. Ze maakte een Kabeljauw-tableau. Voor de tweede tentoonstelling in galerie De Branderij, Antwerpen, stelde zij twee doeken samen, een geschilderd rivierlandschap, en de tekst: En toen gezien hoe mooi rivieren stromen zonder mij.

 

 Het Project Zinnenbeelden - Vier momenten 2010

 

Protestantse kerk, Schijndelseweg 1 in St. Michielsgestel. Beeldend werk van Paul van Dijk in de tuin en de kerk in combinatie met gedichten van Gerry met als thema pinksteren/inspiratie die op doeken zijn afgedrukt van elk 9 meter lang en 1,5 meter breed en over een balustrade zijn gedrapeerd. Hier volgt een van de gedichten:

 

 

                                                   Hoe ver weg zit ik

                                                   zonder te zwaaien.

 

                                                   In een andere iris, lichter

                                                   en langzamer, witte inkt

 

                                                   en vogelachtige glimlach

                                                   achter vingers opgetild.

 

                                                   Alle eeuwigheid is sterfelijk.