proza

Dolk

In de novelle Dolk (2000) raakt Nicky verstrikt in eigentijdse relaties vol manipulaties en tegenstrijdigheden. Sigi, Polke, Sinbad, Stella en Nicky's vijftienjarige zoon, die in zijn hunkering naar vaderliefde eigen regels 'rapt', zijn allemaal mensen die zich door de liefde verraden voelen.

In puntige, messcherpe anekdotes beschrijft Gerry van der Linden de absurde situaties waarin ze verzeild raken en geeft hun onvermogen om lief te hebben op subtiele, humoristische wijze weer.
Marja Pruis in De Groene:
-Met Dolk plaatst Van der Linden zich in de literaire traditie van "Een coquette vrouw'' van Carry van Bruggen, "Niets te verliezen en toch bang'' van Renate Rubenstein en ''Er was wat met Meneer Maker en Mevrouw Maker'' van Barber van de Pol. Het zijn niet de minsten.-

In Opzij:
- In Dolk vind je sfeervol, luchtig proze dat danst en springt en waar een opwekkende wind doorheen waait.-

Lees een fragment

Bestel dit boek bij de auteur voor een gesigneerd exemplaar.

Wind

Uitgave: 1995.
Mol, een alleenstaande vrouw met kind, blikt terug op haar melancholische liefde voor de vader van haar kind, een gevluchte Albanees, en spreekt in gepassioneerde brieven met haar overleden grote liefde. Maar de belangrijkste herinneringen gaan over haar jeugd. In vaak even schrijnende als humoristische anekdotes vertelt zij over haar zeer overheersende vader en ogenschijnlijk berustende moeder.

Rob van Erkelens in De Groene:
- Het verlangen naar vrijheid van de hoofdpersoon, zowel als meisje als volwassen vrouw, krijgt mooi gestalte in het subtiel terugkerende motief van de wind. Gerry van der Linden schrijft treffend, ontroerend en bij vlagen ronduit mooi.-

Lees een fragment

Bestel dit boek bij www.antiqbook.nl of bij de auteur voor een gesigneerd exemplaar. Ook verkrijgbaar bij de Slegte, Kok Antiquariaat te Amsterdam.

Enveloppe

Uitgave: 1992.
Een dode hagedis zonder staart. Dat is de inhoud van een enveloppe die twee mensen op de voordeur van hun Franse vakantiehuisje geprikt vinden. Door ogenschijnlijk absurde gebeurtenissen, de grillige liefdesverhouding waarin het paar verstrikt lijkt en de versluierde, sensuele gedachtenwereld van de vrouw, ontstaat er een weefsel van spanningen en tegenstrijdigheden waardoor de werkelijkheid voortdurend op de proef wordt gesteld.


Lees een fragment »


Bestel dit boek bij www.antiqbook.nl of bij de auteur voor een gesigneerd exemplaar. Ook verkrijgbaar bij de Slegte, Kok Antiquariaat te Amsterdam.